Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Xenony do Megane II (otazka)

o Navštíveno 8061x o
o 11.09.2008, 13:10 | schimi | Upraveno: 2008-09-11 13:10:58
Zdravim vsetkych, Mam jeden dotaz (asi na Xenonmana :-)
Nie je problem namontovat HID sadu do Megane II, reflektor s cockou, tento typ:
[ Link ]

Ide mi len o to, ze ziarovka sa totiz do reflektoru len zasuva a nema ziadny zaistovaci drot. Len tam proste zapadne. Otazka teda znie treba tam nieco dorabat alebo to tam sadne.
Vybrate mam tieto sady, su pouzitelne :-) alebo su to shity?
[ Link ]
[ Link ] ?
[ Link ] ?

Vopred dik
Schimi

o 11.09.2008, 14:07 | schimi
Tu je zvacseny reflektor do ktoreho to chcem dat.

foto k příspěvku  od schimi

o 11.09.2008, 16:43 | tmx.806
chces od dana poradit a pak si sadu koupit jinde??? me to teda neprijde 2x normalni... :-|
o 11.09.2008, 17:13 | soray
Vzhledem k tomu, ze sada H7 ma stejnou patici (aspon ta co mam ja) jako obyc zarovka H7, tak by to tam melo zapadnout uplne stejne ne? Nehledal bych v tom zadnou vedu. Tak to vyzkousej, nekdo musi bejt prvni ;-)
o 11.09.2008, 18:28 | xenonman
zalezi jak je ten megan stary, montval jsem a delal do uplne noveho, je tam treba udelat ochranu a u tech sad co jsi dal urcite pak nemaji prepetovou ochranu a pokud tam bude problem tak ti bude svitit tak 2 dny max a pak klekne starter je to vyzkousene.

jinka hid tam jde namontovat bez problemu
o 11.09.2008, 20:07 | schimi
kupil by som to od xenonmana, viem ze tu ma dobre renome ale do Prahy to mam daleko :) Pytam sa preto hlavne jeho lebo tu ma najvacsie skusenosti. Velmi rad by som mu auto odviezol, a vedel, ze sa mozem na jeho sluzby spolahnut, ale je to trochu od ruky.
xenonman: Je to Megane CC rocnik 2006. Cize ta prepetova ochrana sa tam musi domontovat, alebo HID sady ju maju standartne. Popripade ako zistim ci ma sada prepetovu ochranu.
Viem, ze je to od veci (ked to neberem od teba), ale na ktore sady si dat bacha?
Vopred dik za odpoved
Schimi
o 12.09.2008, 07:57 | xenonman
jak to poznas tezko rict, kazdej kdo to dneska prodava ti bude tvrdit, ze ty sady jsou nejlepsi viz aukro atd premuim ++ atd, jsou te jenom vetsinou reci jak nalakat zakaznika, na kazdem balastu ma hodnoty startovaci odbery atd podle toho je prvni voditko jak se orientovat, ale furt je to jen obal do ktereho nevidis tzn klidne tam muze bejt napsan nesmysl v nabicke mam 2 jakosti a rozdil v nich je prepetova ochrana, vybojky sviti jinak a posledni vec rychlost nabehnuti starteru a viz zmineny odber startovaci. v praxi nevim proc, ale renaulty maji tu a tam komplikace a je treba ty xenony proste chranit, aby fungovaly dobre, pokud to dobre dopadne bude pobocka v Brne a tenhle vikend tam i jedu pripadne tel na me +420608818171
o 12.09.2008, 23:02 | CervinVega
staci dat paralelne ke kazdemu trafu kondik za 55,- z GM Electronics a je uplne jedno jakou sadu tam das...
o 14.09.2008, 12:32 | xenonman
bohuzel cervin nevi o cem mluvi, kdyz by svetla jen blikala ano kondik to je schopny vyresit bmw e60 urcite rv 04, u renaultu je uplne jiny problem a cervine hlavne to nerad u aut, ktere neznas, auta, ktera maji uz rychle cany tak tvuj slavnej konidik za 55,-kc exploduje, tzn OII od roku 12/97, passat 12/06 a dalsi, kdyz se to prida na elektronistalaci tak je se pekne zakouri v lepsim pripade a v horsim i mala rana.

skladem jinak mam uz Can-bus xenony neni treba zadna uprava a funguje to, komplikace mohou nastat jen kdyz je aktivovane denni sviceni, ale tam by zase mela pomoc nakodovat RJ coz taky umime
o 14.09.2008, 12:34 | xenonman
kdyz shrnu omacku, paklize si auto hlida odber proudu prvnich 5 sec kondik to podrzi, pokud je tam uz hlidani dalsich veci kondik v zadnem pripade nedoporucuji
o 14.09.2008, 22:14 | CervinVega
jen napisu, ze to je tvuj dosti omezenej uhel pohledu... tyhle hlasky jsi mel uz pred pul rokem, svete div se, funguje to u me, stejne jako u xy lidi, kteri to maji v autech... ten xenon se pak tvari jako obyc H7 zarovka... neboj se priznat, ze neco nevis, nikdo neni neomylny .-)
o 15.09.2008, 09:49 | xenonman | Upraveno: 2008-09-15 09:53:44
mas opravdu dosti omezenej pohled kdyz neumis priznat chybu

pokud umis cist a ja doufam, ze ano zkus to zapojit na auto, ktere ma rychle cany, vcera jsem opet zkousel dat jen kondik na passat rv 12/06 a jen se pekne z nej zakourilo tak uz to konecne pochop, ze kondik neni lek a cesta jak zprovoznit xenony na vsem

a jak jsem napsal jen kondik funguje ano u auta 04 je v pohode to uz je stare auto ja tu pisu o novejch autech ranaulty 07-08 atd... popssal jsem ti to dost jasne pokud si to auto bude hlidat proud prvni 5 sec ten kondik to podrzi u novejsich aut nikoliv

vic uz opravdu nevim jak bych ti to vysvetlit ty jeden palicaku :-)
o 15.09.2008, 17:20 | CervinVega
ok, tak lekce specialne pro tebe :-) napis mi, jakej kondik jsi tam zkousel... velikost, voltaz
o 15.09.2008, 17:39 | xenonman
voltage 35v a velikost 2200, zkousel jsem pak jeste silnejsi a vetsi ten stejny vysledek proste, tohle nepouzivam mam svoje vyzkousene veci, ktere funguji a chrani a za tim si stojim a vyzkouselo se to opravdu uz na hodne autech...
o 16.09.2008, 08:31 | schimi
xenonman: dakujem za kontakt, ulozil som si ho. Plus dve male otazky, co by teda stali xenony do Meganu a co by stala ich montaz. Popripade kedy to zacnete robit v Brne?
Plus co su to Can-Bus xenony? :)
Vopred dik Schimi

p.s.: Kondik tam davat radsej nebudem, nechcem vyhoriet :-)
o 16.09.2008, 16:40 | CervinVega
CAN-BUS (Controller Area Network) je sběrnice využívaná v automobilové diagnostice. Jedná se o sérivou datovou sběrnici vyvinutou firmou Robert Bosch GmbH. Elektrické parametry fyzického přenosu jsou specifikované normou ISO 11898. Maximální teoretická rychlost přenosu na sběrnici je 1 Mbit/s.

jako takova s tim nema nic spolecnyho, jde o to, jakym zpusobem je resena kontrola zarovek, resp. xenonu. Kondezatory co tam dava z nejakeho duvodu Xenonman jsou male kapacity, proto mu vyhori. Kdyz jsem se te tehdy ptal, rikal jsi mi stejne hlasky, ktere proste nejsou pravda. Jestli to neni porad jasny: na jakekoliv Bmw staci kondenzator, nepotrebuju k tomu krabicku z ebaye za 9,99 USD s napisem CAPACITOR. Znam lidi co to maji v aute touhle dobou uz asi 2 roky v provozu, prekvapive nikomu kondik neprasknul, neni pro to zadny duvod.
Ale souhlasim, ze krabicka s napisem vypada lepe nez kondik z GM :-)

o 17.09.2008, 09:12 | schimi
Cize ak som spravne pochopil, tak xenonova sada v sebe neobsahuje capacitator, resp vyrovnavac (stabilizator) napetia? Ide mi o to aby to malo v sebe nejaku ochranu.
o 17.09.2008, 09:15 | clown
jeden OT

na Megane 2 se nedela origo Xenon ??
o 17.09.2008, 11:14 | schimi
clown: robi sa, len cena je trochu brutal :)
o 17.09.2008, 11:21 | xenonman | Upraveno: 2008-09-17 11:22:16
can bus xenony jsou v tomhle dobre, ze se adaptuji na stavajci elektroinstalaci a jedou bez jakeho koliv zasahu,

kondik at bude jake koliv hodnoty treba mega silnej na rychlich canech exploduje pac na to neni stavenej a nema tam vubec co delat, jak jsem rekl u 5 tky neni probem asi mas s tim zkusenost rv 04 s kondikem pojede o tom se nehadam,u 3tky je vetsi problem co jsem zkousel, nicmene jak pisu u renultu neni problem, ze by svetla blikala a musel se davat kondik,je tam uplne jiny hacek a bohuzel je auto od auto neb spis kus od kusu a ja nemam nutnost lhat ci si vymyslet raci to reknu jak je,
o 17.09.2008, 19:52 | CervinVega
"rychlich canech exploduje" :-) za DÚ mrkni co CAN-bus je, opakuju, ze to s tim nema co delat, jde ciste o to, jakym zpusobem RJ svetel kontroluje funkcnost svetel...
o 17.09.2008, 21:01 | xenonman
naopak prave o to jde

uz me to neba proste to zkus a uvidis konecne o cem mluvim pripoj to na posledni octavie rv 08 nebo ten samej rv passat a uvidis

dalsi problem je u nove BMW 3 kove rady, resim ted dost a casto nova auta nebo do stari cca 1/2roku a zatim jsem vse vyresil, aby nepsalo zavadu praskle zarovky,svetla sviti bez komplikace a hlavne tam neni zadny zasah ani do elektroinstlace pro pripadnou reklamaci v ramci zaruky jde vse vratit zpet a nikdo nic nepozna

o 18.09.2008, 22:17 | xenonman
jinak cervine, aby si nerikal ze delam kulinarske veci, dej sem hodnoty tveho kondiku udelam ti video specialne pro tebe az bude cas, dam si tu praci
o 19.09.2008, 15:27 | CervinVega
myslis toho kondiku co mam ja a xy dalsich lidi v aute uz xy mesicu? je to informace pristupna verejne na netu, na rozdil od tvych "krabicek" zalitych v cerny hmote... kdybych se tim chtel zivit, coz nehodlam, byla by tahle debata o necem :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3698 sekund.